" Ζωγραφιζω εκεινο που δεν μπορει να φωτογραφηθει και φωτογραφιζω εκεινο που δεν επιθυμω να ζωγραφισω...Δεν με ενδιαφερει να γινομαι κατανοητος ως ζωγραφος, ως δημιουργος αντικειμενων ή ως φωτογραφος".... "Δεν ειμαι φωτογραφος της φυσης αλλα της φαντασιας μου ... θα προτιμουσα να φωτογραφισω μια ιδεα παρα ενα αντικειμενο κι ενα ονειρο παρα μια ιδεα" Man Ray (1890-1976)

" Δεν ενδιαφερει να αποδωσει κανεις το ορατο, αλλα να κανει ορατο οτι δεν ειναι" Paul Klee (1879-1940)

10/27/2011

Απο το Workshop Πειραματικής Φωτογραφίας Φωτογραφικη λεσχη Λαρισσας στις 4-5/6/2011


"workshop πειραματικής φωτογραφίας με τον Μανόλη Κασιμάτη στη Φ.Λ.Λάρισας"
Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με το Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag, διοργανώνουν διήμερο Workshop πάνω στην πειραματική φωτογραφία με τον εικαστικό φωτοδημιουργό Μανόλη Κασιμάτη.
Το Workshop Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48, στη Λάρισα.
Στο Workshop θα εξερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας φωτογραφικών εικόνων διαμέσου ιδιόμορφων τεχνικών, έχοντας σαν στόχο να αποδειχθεί ότι ο φωτογράφος μπορεί αλλά και πρέπει να πειραματίζεται.
Έτσι θα μπορέσει να προωθήσει τον ορίζοντα των εικαστικών αναζητήσεων του και όχι μόνο.
Στην εποχή των υπολογιστών και της ψηφιακής επεξεργασίας το μάτι του φωτογράφου μπορεί ακόμα να ψάχνει και να δημιουργεί χωρίς απαραίτητα την χρήση τους. Οι υπολογιστές και τα εργαλεία τους από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν όσους δεν έχουν μάθει να ψάχνουν ολοκληρωμένα και συγκροτημένα στο πεδίο της έκφρασης.
Η διαδρομή ενός δημιουργού φωτογράφου στην εξερεύνηση διαφόρων εκφραστικών μέσων είναι αναγκαία για να μπορέσει να πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα. Σημαντική βοήθεια προσφέρει η γνώση των διαφόρων εργαλείων και εξαρτημάτων.
Στο Workshop θα γίνει αναλυτική παρουσίαση στα εξαρτήματα και συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους portfolio με διαφορές τεχνικές λήψης όπως, καρέ φωτο-δυναμισμού, υδατοχρωμάτων, φωτοελαστικότητας, σαπουνάδας, συνεχούς ζουμαρίσματος, υφών κρυστάλλων, μικροσκοπίου, λήψης-επεξεργασίας polaroid, κολάζ, pin hole, διπλοέκθεση, συνδυασμό φωτογραφιών (σάντουιτς), fototv art κ.λ.π.
Παράλληλα την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011, 19:30 – 23:00, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας ανοιχτή ομιλία από τον Μανόλη Κασιμάτη με θέμα : “Διαδρομές στην πειραματική φωτογραφία”. Στην ομιλία θα γίνει αναφορά πάνω στην ιστορία της πειραματικής φωτογραφίας, στις τεχνικές της και θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο δείγμα δουλείας από φωτογράφους που εκφραστήκαν διαμέσου της πειραματικής φωτογραφίας.
Πληροφορίες:
Ημερομηνία διεξαγωγής: 4 - 5 Ιουνίου 2011
Ώρες/Διάρκεια: 16 ώρες/2 ημέρες (10:00 – 14:00 & 18:00 - 22:00)
Τόπος διεξαγωγής: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά, Ροδόπης 48, Λάρισα
Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
η Φ.Λ.Λάρισας χορήγει την συμμετοχή στα μέλη της που επιθυμούν να συμμετέχουν
Προθεσμία εγγραφής: Έως 31 Μαΐου 2011
Συντονισμός: Κατσάκος Ανδρέας Τ: 6944241177, Ε: katsakos@gmail.com
Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag
Στο τέλος του Workshop θα παραδοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: